19 Ocak 2022 Çarşamba

astragon Entertainment GmbH, Team 17 Group tarafından 100 Milyon Euro karşılığında satın alındı






Düsseldorf, 13 Ocak 2022 – astragon Entertainment GmbH , küresel bir oyun etiketi, yaratıcı ortak ve bağımsız ("indie") premium video oyunları ve yayıncısı, yaratıcı ortak ve eğitici eğlence geliştiricisi ("indie") geliştiricisi Team17 Group plc'nin (" çocuklar için edutainment”) uygulamaları, astragon Entertainment GmbH'yi [75] milyon € ([63] milyon £) tutarında bir başlangıç ​​nakit bedeli ve [25] milyon €'ya kadar ek bir bedel karşılığında satın almak için kesin bir anlaşma imzaladı. ([20] milyon £).

Edinme gerekçesi ve öne çıkanlar

Astragon'un satın alınması, Grubun mevcut büyüme stratejisi ile uyumludur ve Şirket yöneticilerinin görüşüne göre, Gruba aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi fayda sağlaması beklenmektedir:

• Team17'nin yeni ve tamamlayıcı bir simülasyon oyunu kategorisine girmesini sağlayarak Team17'nin daha geniş bir kitleye oyun eğlencesi sağlayıcısı olarak konumunu daha da güçlendirir.

• Son 10 yılda geliştirilen 20'den fazla oyun ve geliştirilmekte olan sağlam bir ürün hattı ile her zaman yeşil kalan sahip olunan franchise'ların ve IP'nin güçlü bir arka kataloğunu getiriyor.

• Team17'nin stratejik ortaklıkları tarafından desteklenen, istikrarlı büyüme ve ticarileştirme deneyimiyle birleşen astragon, oyun için küresel bir numaralı simülasyon portföy markası olma hedefine ulaşmak için mevcut temellerini geliştirme ve mevcut büyüme yörüngesini hızlandırma potansiyeline sahiptir.

• Satın Alma, Team17'nin , Grubun bu tür şiddet içermeyen ve işbirlikçi eğlence oyunlarına olan talebin COVID-19 pandemisi sonucunda hızlandığına inandığı yüksek kaliteli simülasyon alanında tüketicilere içerik sunmaya girişini hızlandırıyor.

• Satın Alma, Team17'ye , genişleyen Grup içinde bağımsız bir dikey olarak çalışmaya ve işlev görmeye devam edecek ve aynı zamanda kendi türlerinde/alanlarında oyunlar yaratmaya ve yayınlamaya odaklanan temel odak göz önüne alındığında çapraz işbirliği fırsatları sunacak olan yetenekli bir uzman ekip getiriyor .

• Team17 ve astragon kombinasyonu, diğer endüstrilerden ve medya ortaklarından bir dizi marka ile heyecan verici ticari fırsatlar yaratır.

•    astragon kârlıdır ve geliştirme, yayınlama ve lisanslama konusundaki uzmanlığından elde edilen çeşitlendirilmiş gelir akışlarından elde edilen 2017A – 2020A arasında %18'lik güçlü organik gelir artışının etkisiyle 2017A – 2020A arasında %45 FAVÖK YBBO'luk istikrarlı bir kâr artışı göstermiştir. . Denetlenmiş sonuçlar astrogonun üretildiğini gösteriyor c. 31 Aralık 2020'de sona eren yıl için 26 milyon Euro gelir ve 5,7 milyon Euro FAVÖK ve 31 Aralık 2020 itibariyle yaklaşık 13,8 milyon Euro tutarında denetlenmiş net varlıklar vardı.

astragon Entertainment GmbH'nin CEO'ları Julia Pfiffer ve Tim Schmitz şunları söyledi:

“Team17, bu heyecan verici yeni bölüme girerken astragon Entertainment GmbH için mükemmel bir yuva. İlk günden itibaren Team17'nin oyunlarımız için aynı vizyonu paylaştığını ve hedef grubumuzu anladığını hissettik. Hedefimiz 'çalışan' simülasyon oyunları alanında bir numaralı marka olmaktır. Team17 ile işbirliği yapmak, astrogon'un bu stratejiye evrilmesine ve odaklanmasına olanak sağlayacak ve yardımcı olacaktır. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için harika bir ortak olduğuna inandığımız kişilerle çalışarak ortaya çıkan fırsatları sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Team17 CEO'su Debbie Bestwick MBE şunları söyledi:
“Astragon ekibini Team17'ye davet etmekten mutluluk duyuyoruz ve simülasyon oyunları alanındaki önde gelen uzmanlardan biriyle güçlerimizi birleştirdiğimize inanıyoruz. Onlarca yıllık oyun oluşturma ve yayınlama deneyimine sahipler, olağanüstü ve kendini adamış bir topluluk oluşturdular ve bu türde olağanüstü bir sahip olunan IP portföyü geliştirdiler.“

“Team17'de her zaman mümkün olan en geniş kitle için harika içerikler oluşturmaya, geliştirmeye ve yayınlamaya çalıştık. StoryToys'un eklenmesi ve yakın zamanda satın alınan ABD merkezli 'The Label' ve şimdi de astrogon'u içeren Games Label'ımızın genişlemesiyle, Team17'nin çekiciliğini, birden fazla tür ve yaş grubunu kapsayan, şimdiye kadarki en geniş oyuncu kesitine önemli ölçüde genişlettik. ”

“Team17 ailesinin bir parçası olarak lider bir küresel simülasyon portföy markası geliştirme yolunda kendi IP unvanlarını büyütme hedeflerimizi paylaşan astragon'un ortak CEO'ları Julia ve Tim ve onların tüm ekibiyle yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyorlar.”

       

 Julia Pfiffer ve Tim Schmitz (astragon Entertainment GmbH)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor! TIRSAN, Türkiye merkezli ticari kullanım için yüksek kaliteli römorkların lider üreticisidir....