24 Ocak 2022 Pazartesi

Teksas - Pamuk Cin

 


Teksas, ülkenin toplam üretiminin kabaca %40'ı ile ABD'deki diğer tüm eyaletlerden daha fazla pamuk üretiyor. Tarlalar çoğunlukla kuzeybatı ve güneydoğuda yer almakta olup, yaklaşık 14.000 mil kareye (36.259 kilometre kare) eşdeğer bir alan olan dokuz milyon dönümden fazla bir alanı kaplamaktadır. Bu sayede, inanılmaz miktarda beyaz pamuk bitkisi ile çevrili petrol çıkarma makinelerinin veya rüzgar türbinlerinin karakteristik bir görünümünü sunacak olan bu tarlaları geçme fırsatınız olacak.
 


Pamuk üretiminin başlangıcı MÖ 5500'e kadar uzanabilir ve modern çağda ne kadar ilerlediğini görmek şaşırtıcıdır. Bu ilerleme, çoğunlukla pamuğu işlemek için kullanılan bir makine olan çırçır makinesinin geliştirilmesiyle sağlanmıştır . Nihai malzeme, örneğin tekstil endüstrisinde çok çeşitli kullanımlara sahiptir. Belki de esnek kullanımı sayesinde, pamuk Teksas'ta piyasa değerine göre ikinci en yüksek sıradaki emtiadır.






 






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor! TIRSAN, Türkiye merkezli ticari kullanım için yüksek kaliteli römorkların lider üreticisidir....