9 Aralık 2022 Cuma

Konvoy: Dedicated Sunucu Desteği

 

Peki özel bir sunucu barındırmak ile sadece ana menü aracılığıyla bir konvoy oturumu oluşturmak arasındaki temel farklar nelerdir? Özel bir sunucuya ev sahipliği yapmanın en büyük avantajlarından biri, oturumunuzun, herhangi bir çevrimiçi oyuncu olmadan bile (bir sunucuya ihtiyaç duyan bir konvoyun aksine) her zaman devam edecek olmasıdır. Bu, oyuncuların işlerine devam etmek için oturuma katılmakta özgür oldukları ve ihtiyaç duyduklarında endişelenmeden tekrar serbestçe ayrılabilecekleri anlamına gelir. Oyuna veya DLC'lere sahip olmadan da özel bir sunucu çalıştırabilirsiniz. 

Diğer bir avantajı ise sunucuyu kendi makinenizde çalıştırmak zorunda olmamanızdır. Bir barındırma şirketinin sahibi olduğu kiralık veya ücreti ödenmiş bir sunucuda sunucuyu Steam istemcisinin dışında kullanıcı arabirimi olmadan bağımsız olarak çalıştırabilirsiniz. Alternatif olarak aracı, Steam istemcisinin komut satırı sürümü olan Steam Konsolu İstemcisi (veya SteamCMD) aracılığıyla da indirmek mümkündür. Birincil kullanımı, bir komut satırı arayüzü kullanarak Steam'de bulunan çeşitli özel sunucuları kurmak ve güncellemektir.

Dilerseniz birden çok örneği barındırmak da mümkündür, ancak bunu yaparken sunucunuzun veya sistem özelliklerinizi göz önünde bulundurun. Eklemek istediğimiz bir diğer önemli not, adanmış sunucuların NAT delme işlemini gerçekleştirmediğidir. Ancak, NAT'ın arkasına gizlenmiş oturumlar yine de doğrudan arama işlevi aracılığıyla bulunabilir. 

İlk kez özel bir sunucu kuruyor veya kullanıyorsanız, işlerin biraz karmaşık veya bunaltıcı görünebileceğini anlıyoruz. Bu nedenle, adanmış sunucu paketine nasıl başlayacağınız hakkında bilgiler ve sunucunuzda istediğiniz içeriği almanıza yardımcı olacak önemli komutlar içeren bazı belgeler (bir benioku dosyası) ekledik. İlk kez kurulum söz konusu olduğunda bunun size yardımcı olacağını umuyoruz.

Özel bir ETS2 veya ATS sunucusu kurarken, yapılandırma dosyasında 'bilinen oyuncular' listesi oluşturmak da önemlidir; bu, listelenen oyuncu yönetici kontrollerini verir ve onlara sunucudaki oyuncuları yönetme seçeneği sunar. . 

Başlamaya hazır mısınız? Tahsis Edilmiş Sunucu aracı, Steam İstemcisinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz hem Euro Truck Simulator 2 hem de American Truck Simulator için artık kullanılabilir. Oyuna sahip değilseniz Tahsis Edilmiş Sunucu uygulaması mevcut araçlar listesinde görüntülenmez. Bu durumda kurulum için SteamCMD'yi aşağıdaki Steam ID'leri ile kullanmanız gerekmektedir.

  • Euro Truck Simulator 2 Özel Sunucu Kimliği = 1948160
  • American Truck Simulator Adanmış Sunucu Kimliği = 2239530

Özel sunucularınızla nasıl yaratıcı olabileceğinizi görmek için sabırsızlanıyorlar ve birlikte kilometrelerce mutlu taşımalar diliyorlar. 

Ancak, lütfen bunun ilk yineleme olduğunu ve birkaç hata veya düzeltilmesi gereken şeyler olabileceğini unutmayın. Ayrıca gelecekteki güncellemelerde size daha kapsamlı araçlar ve moderasyon özellikleri sunmayı planlıyoruz. Ancak, şimdilik, standart bir adanmış sunucunun tüm özelliklerinin mevcut olması gerekir. Herhangi bir geri bildiriminiz varsa, resmi forumlarımızda sizden haber almak istiyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor! TIRSAN, Türkiye merkezli ticari kullanım için yüksek kaliteli römorkların lider üreticisidir....