17 Kasım 2021 Çarşamba

Nvidia DLSS ve DLAA, Farming Simulator 22'ye geliyor

 Çerçeveleriniz için endişelenmeyin: Nvidia'nın DLSS teknolojisi, lansmanda Farming Simulator 22'de mevcut olacak! GeForce RTX GPU'ların tüm sahipleri, Nvidia'nın yeni teknolojisinden yararlanacak. Aşağıdaki karşılaştırma videosunu izleyin!


DLSS ve DLAA nedir?

DLSS , GeForce RTX serisinin grafik kartlarında özel Tensor Core AI işlemcileri kullanarak grafik performansını artıran bir AI işleme teknolojisi olan "Deep Learning Super Sampling" anlamına gelir. Bu teknik, kareleri görüntülenenden daha düşük bir çözünürlükte işler, ancak bir tür AI olan derin öğrenme kullanılarak kareler yeniden yükseltilir (eksik bilgileri doldurur), böylece doğal çözünürlükte beklediğiniz kadar keskin görünürler. . 


DLAA, Nvidia'nın "Derin Öğrenme Kenar Yumuşatma", temelde DLSS olan ve yükseltme kısmı kaldırılmış bir kenar yumuşatma özelliğidir: AI, daha iyi kenar yumuşatmaya odaklanıyor. Nvidia'nın yapay zekası, DLSS gibi görüntüyü yükseltmek yerine, yerel çözünürlükte kenar yumuşatmayı geliştirmeye odaklandı.


Farming Simulator 22, DLSS/DLAA'dan nasıl yararlanır?

Kısacası: Daha yüksek çözünürlükler, daha keskin görüntü kalitesi ve daha yüksek kare hızları.


Oyun ayarlarında DLSS'yi etkinleştirmek , kare hızı üzerinde ağır bir etkisi olmayan güzel ve keskin bir görüntü anlamına gelir. Bir örneğe mi ihtiyacınız var? DLSS etkinken, Fa


rming Simulator 22'nin çıktısını 4K olarak alabilirsiniz, ancak gerçekte yalnızca 1080p çözünürlükte oluşturulur. Görüntü, eksik bilgileri dolduran akıllı AI tarafından büyütülür. Böylece oyunu 1080p veya 1440p'de işlersiniz, DLSS eksik bilgileri doldurur ve sonuç: 4K'ya kıyasla görüntü kalitesinde gözle görülür bir kayıp olmadan daha yüksek kare hızları! Nvidia'da DLSS hakkında daha fazla bilgi edinin .


DLAA'yı etkinleştirmek size doğrudan yerel çözünürlükte daha net bir görüntü sağlar. Bu merdiven basamaklama efektini yaratan, Örtüşme adı verilen pikseller arasındaki kenarları yumuşatmak için tasarlanmıştır. DLAA, hareket halinde bile net ve pürüzsüz bir görüntü sağlamayı amaçlarken MSAA, TAA ve FXAA gibi Kenar Yumuşatma tekniklerine daha verimli bir alternatiftir. Dolayısıyla, RTX grafik kartınız yine de hedeflediğiniz doğal çözünürlüğü kaldırabiliyorsa, DLAA temelde görüntüyü bir AI kullanarak netleştirir.


1440p veya 4K ekranınız yoksa (veya birkaç kişiden biriyseniz 8K bile), DLSS/DLAA'nın deneyiminiz üzerinde olumlu bir etkisi vardır ve daha yüksek kare hızını daha erişilebilir hale getirir. Daha yüksek çözünürlük yerine daha yüksek kare hızı elde edersiniz. Bu bir şey değil mi?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor

TIRSAN, Euro Truck Simulator 2'ye geliyor! TIRSAN, Türkiye merkezli ticari kullanım için yüksek kaliteli römorkların lider üreticisidir....